Communicatie PoweR

Versterkt uw communicatie

Trends in webdesign

Het einde van het jaar 2014 komt in zicht. Reden genoeg voor trendwatchers om nieuwe lijstjes te publiceren.  Frankwatching zette de 10 trends voor webdesign op een rijtje. In het kort:

  1. Alles responsive. Dus websites moeten ook geschikt zijn voor tablets en mobieltjes. Helemaal mee eens!
  2. Flat design.  Geen flitsende illustraties en flash animaties,  geen imitaties van structuren en geen  slagschaduwen in het ontwerp. Wat wel?  Gebruiksvriendelijkheid voorop, met een minimalistisch ontwerp. Een frisse, open ruimte, heldere kleuren en 2 D illustraties. Ha, herkent u deze site er al in?
  3. Taakgericht. Actiegericht, met grote actiebuttons.
  4. Volgens Akzo zijn rustige, ingetogen kleuren de trend. Kwestie van smaak, niet?
  5. webbehangEgale kleurvlakken. Een homepage van een metertje of twee is heden ten dage heel gewoon, stelt Frankwatching. Met 6 verschillende onderdelen onder elkaar. Als je ook zo’n website wilt, zijn egale kleurvlakken de trend. WordPress biedt daar mogelijkheden genoeg voor.
  6. Retina. Mooie weergaven van teksten. Retina beeldschermen hebben dubbele pixeldichtheid.
  7. Transparante lagen. Dat zie je vaak als een kleur- of tekstvlak over een foto heen komt. Brengt een gelaagdheid in de website.
  8. Echte mensen in plaats van fotomodellen.  Leuk om te weten: Communicatie PoweR maakt ook professionele portretten en foto’s met mensen. Ook voor jouw website!
  9. Spookknop: afbeelding die gebruikt wordt als ‘lees meer’ link.
  10. Schuine lijnen.  ‘Een schuine menubalk, spectaculaire scheve animaties en onder een hoek afgesneden foto’s. Weg met de saaie hoek van 90! Doe es lekker 32, 12 of 23 graden’.

Wat vind jij?
Nu ben ik wel benieuwd wat jij vindt van websites die opgebouwd zijn uit lange pagina’s met een onderdeeltje of 6 onder elkaar.  Als je op de homepage komt, zie je het eerste onderdeel, of de eerste 2 onderdelen. Al scrollend ontdek je als lezer de rest. Wat vind je van websites met zo’n opbouw? Laat het me weten via info@communicatiepower.nl. Alvast bedankt!

Reacties gesloten.