Communicatie PoweR

Versterkt uw communicatie

Food onder de loep

Lente! Tijd om vooruit te kijken! Gisteren  (4 maart) organiseerde de gemeente Ede een bijeenkomst over hun visie op Ede in 2025. Ze wil van Ede een stad maken waar de thema’s ‘Food’ en ‘Regio Foodvalley’ centraal staan. Wat ik hier als startende ondernemer van merkte, vroeg de gespreksleider mij.
Smakelijk buffetBehalve dat ik omringd werd door de geuren van een heerlijk buffet voor na de bijeenkomst, merk ik als startend ondernemer nog weinig van Ede als Food-stad. Dus zat er weinig anders op dan de aanwezige  ambtenaren en directeuren te confronteren met deze waarheid. Daarbij deed ik de oproep om Food uit de abstracties te halen en naar de burger te brengen. Zoals het organiseren van festivals over food, waarbij food voor de burgers is wat het vooral zou moeten zijn: leuk, lekker en eenvoudig.

Het kan ook ingewikkeld. Zo meldde de Volkskrant dezelfde dag dat systeembioloog Bas Teusink iets nieuws heeft ontdekt bij een van de belangrijkste processen van een cel. ‘Het gaat over glycolyse, de afbraak van suiker door een cel. Als er veel glucose (druivensuiker, red.) beschikbaar is, kan een cel door ophoping van tussenproducten sterven’.
De leek is wellicht na het lezen van deze tekst de weg allang kwijt. Want: glycolyse is niet de afbraak van suiker door een cel, maar de afbraak van glucose in een cel. En glucose is wordt wel druivesuiker genoemd, maar het zit echt niet alleen in druiven, het is de bouwsteen van alle voedingsmiddelen met zetmeel zoals brood en pasta. Dus glycolyse gaat niet alleen maar over suiker.

Begrijpelijk schrijven over complexe processen zoals de chemie van food is niet gemakkelijk. Nu heb ik toevallig voeding en diëtetiek gestudeerd, dus aan mij hebben bedrijven ook in dat opzicht een goede. En ik heb een droom. Die ziet er zo uit: wanneer mij tijdens een volgende visiebijeenkomst gevraagd wordt wat ik merk van Ede als Food-stad, ik naar waarheid kan melden dat ik veel vraag krijg naar het schrijven van smakelijke teksten over food. Daar wil ik graag op proosten!

Reacties gesloten.